woensdag 11 december 2013

Gezocht: Scholen om het interactieve boek: „Creatief met DigiTaal - maak je eigen film” uit te proberen.


Het uitgangspunt van Creatief met DigiTaal is dat leerlingen een eigen geschreven tekst omzetten in een creatief product. In het deel: „Maak je eigen film” starten de leerlingen met een foto als inspiratiebron. Door het uitvoeren van de diverse opdrachten in het boek leren zij hun hoofdpersonage beter kennen en ontstaat langzaamaan een deel van een verhaal dat ze voor hun film gaan gebruiken. Daarnaast krijgen de leerlingen informatie over het effect van een aantal camerastanden en -bewegingen die zij kunnen gaan gebruiken in hun film.

Het boek bevat een aantal interactieve elementen zoals instructiefilmpjes, afvink takenlijst, quiz en uitleg van moeilijke woorden. Dit zorgt ervoor dat het project, in principe, zelfstandig uitgevoerd kan worden.

Om de bruikbaarheid van het boek te testen ben ik op zoek naar scholen die aan het werk willen met het boek. Het volgende is daarbij van belang:

  • Het interactieve boek is bedoeld voor de hoogste groepen in het basisonderwijs. Ook inzet in de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs zou een optie kunnen zijn.
  • Het interactieve boek (gemaakt met iBooksauthor) kan alleen ingezet worden op de iPad en niet op andere tablets. De school moet zelf in het bezit zijn van iPads.
  • Om de opdrachten in het boek uit te kunnen voeren zullen er een aantal apps, zowel gratis als betaald, moeten worden aangeschaft. (zie daarvoor de lijst: gebruikte apps)
  • Van scholen die meedoen, wordt er verwacht dat zij het boek evalueren en mij van feedback voorzien, zodat het boek (daar waar nodig) kan worden aangepast.
  • Scholen die meegedaan hebben aan de pilot krijgen het aangepaste (indien nodig) boek, als dank voor hun bijdrage.


Leerdoelen: Creatief met DigiTaal: Maak je eigen film

Leerdoelen: Creatief met DigiTaal: Maak je eigen film
Mochten er scholen geïnteresseerd zijn in het werken met het interactieve boek, laat me dit dan weten door een mailtje te sturen naar: creatiefmetdigitaal@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten